Jaar 2012

Inhoud

28 november 2012

Korte documentaire Militaire Drinkwatervoorziening

Tekst: René Ros.

Tijdens een door mij verzorgde rondleiding op de Militaire Drinkwatervoorziening zijn video-opnames gemaakt die gebruikt zijn in de leuke documentaire 'De Stelling van Amsterdam, drinkwatervoorziening Rijkshemelvaart' over het terrein.

De rondleiding vond plaats tijdens een van de StellingUitje groepstochten die dit jaar hebben plaatsgevonden.

De Stelling van Amsterdam, drinkwatervoorziening Rijkshemelvaart
StellingUitje

1 november 2012

Luchtfoto's van de Stelling van Amsterdam

Tekst: René Ros.

Luchtfoto's van de Stelling van Amsterdam

Luchtfoto's van de Stelling van Amsterdam (René Ros)

Wel eens een van de forten van de Stelling van Amsterdam bezocht? Of woont u er vlakbij of bent u er wellicht werkzaam bv. als vrijwilliger?
Dan heeft u zich vast wel eens afgevraagd hoe het fort er van boven uit ziet! Hoe loopt het kanaal, weg of spoorlijn dat het moest afsluiten? Of gewoon omdat het een mooi landschap is?

Voor iedereen die zich daarin herkent is het nu mogelijk om luchtfoto's van de meeste forten online te bekijken en aan te schaffen. Dat kan als digitale download maar ook als schitterende afdrukken in allerlei afmetingen. Of liever uw favoriete fort als canvasdoek aan de muur?
Voor de komende feestdagen zoekt u wellicht een leuk cadeau voor uzelf of anderen. Dan is een muismat of puzzel van een luchtfoto erg leuk. Of doe gek met een mok of t-shirt?

Breng gerust een bezoek aan de online fotowinkel om de luchtfoto's te bekijken op http://www.stelling-amsterdam.nl/luchtfoto/ (ook in het Engels, Duits en Frans)

http://www.stelling-amsterdam.nl/luchtfoto/

26 september 2012

Oefeningen in den vestingoorlog

Tekst: René Ros.

De forten, polders en kazernes zijn tastbaar en vertellen op hun manier nog het verhaal van de Stelling van Amsterdam. De mensen van destijds kunnen hun verhaal niet meer vertellen.

Om een idee te krijgen moeten we hun verhalen lezen. Een heel mooi verhaal gaat over de oefeningen die deze dagen 100 jaar geleden werden gehouden rond Aalsmeer en Uithoorn. Zie de thema-nieuwsbrief "Oefeningen in den vestingoorlog" voor een impressie met tekst en foto's.

thema-nieuwsbrief "Oefeningen in den vestingoorlog"

2 maart 2012

Partner Yellowpond

Tekst: René Ros.

De al langer bestaande samenwerking met Yellowpond, voor mobiele toepassingen over militair erfgoed, wordt nu prominenter onder de aandacht gebracht op de Monumenten pagina.

Monumenten
Yellowpond

1 februari 2012

Nieuwe pagina Lezing

Tekst: René Ros.

Om de nieuwe, algemene lezing over de Stelling van Amsterdam onder de aandacht te brengen is de pagina Lezing toegevoegd. Met ook details over technische zaken en de kosten.

Lezing
Stelling van Amsterdam