Uitgave: 3 januari 2023.
Oorspronkelijke uitgave: februari 1916.

Uitgave: 3 januari 2023.
Oorspronkelijke uitgave: augustus 1915.

Landweer-soldaat Jos van Biene was de uitgever van een drietal herinneringsalbums. Hij zag blijkbaar een mogelijkheid om wat te verdienen met een leuke herinnering voor de militairen aan de mobilisatie van 1914. Het waren commerciële uitgaven met veel advertenties, die soms heel passend bij foto's waren geplaatst.

Het eerste album was het 'Herinnerings-Album aan de Mobilisatie van het 47e Landweer-Bataljon Jagers met detachementen Artillerie en Genie' uit augustus 1915. Dat 47e bataljon was volgens de Bezettingsstaat NHW 1914 in de groep Woudrichem gelegerd. Van deze hebben we helaas nog geen exemplaar in onze collectie.

Het volgende album was het 'Herinneringsalbum Hollandse Waterlinie groep Woudrichem' uit november 1915. Enkele maanden later, februari 1916, gaf hij 'Herinneringsalbum Stelling van Amsterdam' uit. Van deze albums hebben we een of meer exemplaren in onze collectie.

Ter gelegenheid van het 24 jarig bestaan van onze Stelling van Amsterdam website publiceren we twee albums digitaal, voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en/of de Stelling van Amsterdam..